Veelgestelde vragen

Hieronder een overzicht van veelgestelde vragen.

Staat uw vraag er niet bij? Stuur ons een mail.

 

 1. Wat is de levertijd van de artikelen op de website?
  > Alle op de site vermelde producten zijn in principe op voorraad en direct leverbaar (tenzij uitdrukkelijk anders vermeld). Het kan echter in uitzonderlijke gevallen voorkomen dat een artikel net is uitverkocht en dit nog niet is bijgewerkt op de site. Uiteraard informeren we u daar direct over met informatie over de levertijd of een passend alternatief.

  LET OP : voor alle PLUM artikelen geldt een levertijd van ca. 1 week na bestelling. 

   
 2. Worden bestellingen dezelfde dag verstuurd?
  > Alle orders geplaatst voor 9:30 uur worden in principe dezelfde werkdag verzonden. Werkdagen zijn de dagen maandag t/m vrijdag, met uitzondering van weekenden. Als u bijvoorbeeld op donderdag om 14:00 uur besteld, wordt het product vrijdag verstuurd en maandag afgeleverd. NB: grote pakketten zoals houten speelhuizen, dienen eerst aangemeld te worden bij de vervoerder, het kan in enkele gevallen langer duren voordat deze daadwerkelijk opgehaald worden bij het magazijn.

   
 3. Is levering de volgende werkdag gegarandeerd?
  > Nee. Hoewel we dezelfde werkdag versturen (zie deadlines vraag 3) en bezorging in de regel de volgende werkdag plaatsvind, blijven we afhankelijk van de dienstverlening van de transporteur. Voor vertraging in de levering kan Speelbeter.nl niet aansprakelijk gesteld worden.

   
 4. Via welke pakketbezorgdienst wordt afgeleverd?
  > Het meeste wordt geleverd via DHL of Transmission. Grote houtpakketten (bijvoorbeeld voor speelhuisjes) worden via een andere vervoerder geleverd. Als u een speelhuis met glijbaan bestelt, wordt dit meestal in 2 delen geleverd, aangezien de glijbaan vanwege de lengte niet met de vervoerder van het houtpakket mee kan.

   
 5. Op welke tijden wordt het pakket aangeboden?
  > DHL levert voornamelijk op werkdagen, overdag. Selektvracht bezorgd eveneens 's avonds en op zaterdagmorgen.

   
 6. Kan ik mijn bestelling ook afhalen?
  > Alle artikelen worden vanuit een centraal magazijn verstuurd en zijn niet fysiek aanwezig in Amersfoort. Wel zijn enkele hardlopers af te halen, deze informatie staat bij de desbetreffende producten.

   
 7. Waarom staat mijn bestelling nog steeds op "processing"?
  > Uw bestelling komt direct bij ons binnen, u ontvangt hiervan ook een orderbevestiging. Uiteraard wordt deze direct in behandeling genomen. We veranderen de orderstatus naar "shipped" als het product daadwerkelijk verzonden is. In de regel zal u dus de volgende dag een verzendbevestiging ontvangen, dit kan ook 's avonds zijn.

   
 8. Kan ik mijn pakket volgen?
  > Voor het buitenspeelgoed is dit vooralsnog niet mogelijk. De bezorgdienst zal in de regel de werkdag volgend op de verzendbevestiging het pakket bij u aanbieden. We werken aan een oplossing om ook track & trace informatie beschikbaar te stellen.

   
 9. Wat gebeurd er als ik niet thuis ben als het pakket wordt bezorgd?
  > De vervoerder zal proberen het bij de buren af te leveren en hiervan een briefje bij u in de bus doen. Mocht dit niet mogelijk zijn dan wordt het pakket opnieuw aangeboden. U kunt uiteraard altijd een briefje met instructies op de deur plakken voor de bezorger!

   
 10. Het adres dat ik heb ingevoerd tijdens bestellen is niet correct. Wat nu?
  > Wij nemen exact het adres over dat u hebt ingevoerd, hier wordt geen extra controle op uitgevoerd. Door een foutief adres is uw order helaas onbestelbaar en zal deze retour komen bij ons magazijn. We sturen dit dan nogmaals op naar het juiste adres, helaas zijn we wel genoodzaakt de kosten hiervoor in rekening te brengen. De kosten bestaan uit het retoursturen van de vervoerder naar het depot en het opnieuw versturen van het pakket. Als u alsnog van de bestelling afziet, worden enkel de extra kosten voor retourzending ingehouden op het te crediteren bedrag.

   
 11. Kan ik mijn bestelling retourneren?
  > We hanteren de voorwaarden van de stichting Webshop Keurmerk. Hierin is opgenomen dat u een herroepingsrecht heeft van 14 dagen vanaf de dag van levering van het product. Meer informatie hierover leest u in de voorwaarden. Als u een artikel wilt retourneren vult u hiervoor het retourformulier in, wij zullen binnen 3 werkdagen reageren met retourinstructies. Bij retourzending ontvangt u het aankoopbedrag terug. NB: in het retourformulier wordt een reden van retour gevraagd, dit is geen verplicht veld en is niet van belang voor de retouraanvraag volgens de algemene voorwaarden.

   
 12. Ik heb een klacht over de afhandeling van mijn order / de levering
  > Voor klachten kunt u het contactformulier invullen. U ontvangt binnen 3 werkdagen van ons een reactie waarin we een voorstel zullen doen om de klacht naar tevredenheid op te lossen. Speelbeterbuiten.nl is aangesloten bij de Stichting Webshop Keurmerk, bij een geschil kan hier een beroep worden gedaan voor bemiddeling. Leidt de bemiddeling niet tot het gewenste resultaat dan kan het geschil worden voorgelegd aan de Geschillencommissie Webshop van de SGC (www.sgc.nl). Speelbeter.nl is verplicht mee te werken aan de beslechting van geschillen door de Geschillencommissie Webshop en nakoming van het daaruit voortvloeiend bindend advies.

   
 13. Ik heb een klacht over het product binnen de garantieperiode
  > Voor defecten / storingen / mankementen binnen de garantieperiode kunt u aan ons melden via e-mail. Vermeld hierbij duidelijk uw naam / adres / ordernummer én voeg foto's toe waarop duidelijk het mankement te zien is. Wij zullen binnen 3 werkdagen uw mail bevestigen en de vervolgacties communiceren. In principe verlenen wij de service rondom de fabrieksgarantie, dat wil zeggen dat we de melding doorsturen naar de fabrikant met het verzoek om een oplossing. Dit kan op verschillende manieren: reparatie door de fabrikant, levering van een nieuw product of toezending van een onderdeel. De wijze van garantie verlenen is ter beoordeling aan de fabrikant. Eventuele retourzending naar Speelbeterbuiten.nl geschiedt voor kosten en risico van de klant.

   
 14. Kan ik ook achteraf betalen?
  > Ja, sinds kort hebben we de mogelijkheid om uw product ná levering te betalen, binnen 14 dagen. We hebben hiervoor een samenwerking met Billink BV. Tijdens het orderproces zal een kredietwaardheidscheck worden uitgevoerd, waarna u direct weet of deze optie voor u beschikbaar is. Na levering ontvangt u vervolgens namens Billink de factuur welke verantwoordelijk is voor de verdere afhandeling van uw betaling.
  LET OP:
  - achteraf betalen is uitsluitend mogelijk door de optie via Billink te selecteren. Indien u de optie "overschrijving" kiest, dient u voor levering te betalen.
  - achteraf betalen kan vooralsnog alleen voor bestellingen die op uw eigen adres geleverd worden. (dus geen afwijkend leveradres invoeren)

   
 15. Waarom rekenen jullie kosten voor sommige betaalmethoden?
  > Elke klant kan gratis betalen bij Speelbeterbuiten.nl: via iDeal en overschrijving (vooraf). Betaling via Paypal, creditcard en Billink brengt echter fors hogere transactiekosten met zich mee. Wij hebben ervoor gekozen deze kosten niet standaard in de prijs te verwerken aangezien klanten die kiezen voor iDeal of overschrijving dan ook een hogere productprijs moeten betalen. Voor deze betaalvormen brengen we daarom een bijdrage van de kosten in rekening, Speelbeterbuiten.nl neemt ook een deel van de kosten voor rekening.

   
 16. Zijn jullie aangesloten bij een keurmerk?
  > Ja, Speelbeter.nl is aangesloten bij de Stichting Webshop Keurmerk (medio juli 2013). Hierdoor weet u dat u bij een betrouwbare webshop koopt, waarbij:
      - Betalingen veilig geschieden;
      - Privacy gewaarborgd is;
      - De onafhankelijke geschillencommissie kan bemiddelen;
      - De keurmerk-code wordt nageleefd;
      - Er een afkoelingsperiode van 14 dagen is, in plaats van de wettelijke 7 dagen.

   
 17. Leveren jullie ook aan bedrijven?
  > Ja, we leveren aan zowel consumenten als bedrijven. Ook bedrijven kunnen van de optie "achteraf betalen via Billink" gebruik maken.

   
 18. Ik ben op zoek naar een bepaald product maar kan het niet vinden op de website
  > Neem contact met ons via het contactformulier. Het kan goed zijn dat het artikel tijdelijk is uitverkocht waardoor het op dat moment niet mogelijk is om te bestellen via de site. We kunnen u dan informeren over de mogelijkheden en de verwachte levertijd.

   
 19. Op Beslist.nl zie ik een artikel, maar als ik hierop klik wordt de melding "product niet gevonden" weergegeven
  > We proberen onze website zo actueel mogelijk te houden. Artikelen die (tijdelijk) uitverkocht zijn worden gedeactiveerd, zodat alle producten op de site direct beschikbaar zijn. De informatie van Beslist loopt vaak iets achter op de webshop, waardoor soms artikelen nog wel op Beslist.nl staan, maar (momenteel) niet meer beschikbaar zijn.

   
 20. Ik ben tevreden en wil dit graag delen met anderen
  > Wij streven naar 100% tevreden klanten. Ons verzoek: bent u tevreden? Zegt het voort. Dit kan bijvoorbeeld door een review achter te laten op beslist.nl of onze Facebookpagina te liken. Bent u niet (helemaal) tevreden, laat het ons weten via het contactformulier, we zullen er alles aan doen om uw klachten weg te nemen.